Tervetuloa verkkokauppaamme

Ostoskori tyhjä

Saippuamassan käyttöohje

 

CHRYSTAL CLEAR ja ZETESAP C11 -KÄYTTÖOHJE

 

Crystal Clear on helppokäyttöinen saippuamassa, jota voidaan värjätä, johon voidaan lisätä tuoksuja tai saippuaan sopivia koristeita tms.


Saippuamassa on helppo sulattaa mikroaaltouunissa keskiteholla mutta ei myyntipakkauksessa eikä saippuamuotissa. Pilko saippuamassa pienemmiksi paloiksi ennen sulatusta. Voit myös sulattaa massan vesihauteessa kannellisessa astiassa. Mikroaaltouunissa voit käyttää mikroaaltouunin kestäviä muoviastioita, mutta vesihaudekattilan on syytä olla ruostumatonta terästä, jottei astiasta liukene massaan esim. väriä.


Saippuamassa sulaa täydellisesti noin 70 - 75 asteen lämmössä. Voit välillä sekoittaa massaa. Kun massa on sulanut, älä enää sekoita, jottei siihen tulisi ilmakuplia. Varo kuumentamasta massaa liikaa, jottei sen väri tummuisi.


Voit sekoittaa sulaan massaan värin, tuoksut ja halutessasi vaikka juoksevaa hunajaa. Hunajaa voi lisätä maksimissaan 10 % saippuan painosta. Massaa ei saa kuumentaa hunajan lisäämisen jälkeen, kuumennettaessa hunajan hyvät ominaisuudet kärsivät ja hunaja tummuu.


Halutessasi värjätä saippuoita lisää väriä varovasti vähitellen, niin saat haluamasi sävyn. Värejä voi myös sekoittaa keskenään. Tuoksua voit lisätä oman makusi mukaan, muista kuitenkin lisätä sitäkin vähitellen, jotta tuoksun voimakkuus ei yllätä.


Saippuamuotteina voit käyttää valmiita saippuamuotteja tai esim. jogurttipurkkeja, silikonisia leivosmuotteja jne. Kaada massa varovasti muottiin, jottei siihen tulisi ilmakuplia. Mahdolliset ilmakuplat voit poistaa saippuan pinnalta vaikkapa pienellä lusikalla heti, kun olet kaatanut massan muottiin. Anna saippuoiden jähmettyä rauhassa usean tunnin ajan normaalissa huoneenlämmössä. Parhaan tuloksen saat, kun annat saippuoiden jähmettyä 24 tuntia ennen kuin poistat ne muoteista.


Kun olet irrottanut saippuat, pakkaa ne tuorekelmuun, jotta saippuat säilyvät kauniina. Jos säilytät käyttämättömiä saippuoita ilman käärettä, ne alkavat kuivua ja pintaan tulee vaaraton valkoinen kerros, mikä näyttää homeelta, mutta ei sitä ole. Valmiit pakatut saippuat on säilytettävä huoneenlämmössä.


Tuoteseloste: aqua, glycerin, sodium stearate, propylene glycol, sorbitol, sodium laurate, sodium laureth sulfate, sodium lauryl sulfate, sodium chloride, stearic acid,lauric acid, pentasodium pentetate, tetrasodium etidronate.


Saippuamassa