Tervetuloa verkkokauppaamme

Ostoskori tyhjä

Kynttilämassat

 

Kynttilöiden valmistukseen voidaan käyttää useita erilaisia massoja joista esittelemme suosituimpia.

Muista sulattaa kaikki kynttilämassat VESIHAUTEESSA ! Mikä tahansa massa liikaa kuumetessaan syttyy palamaan ! Mikäli massa syttyy palamaan, tukahduta liekki kattilan kannella, EI VEDELLÄ. Älä päästä massan joukkoon vettä, se aiheuttaa kynttilän palaessa räiskeitä ja huonontaa muutenkin kynttilän palamista. Käytä sydänlankoina vain siihen tarkoitettuja lankoja. Älä laita kynttilään kahta sydänlankaa vierekkäin. Älä käytä kynttilän koristelussa mitään syttyviä materiaaleja. Tarkista myytävissä kynttilöissä vaadittavat pakkausmerkinnät.

 

Raaka-aineet kynttilämassoissa:


PARAFIINIVAHA on raakaoljystä tislattua vahaa joka on kynttilöiden perus raaka-aine. Se on hajuton läpikuultava vaha jonka sulamislämpötila on 54 - 60 oC.


STEARIINI on steariinhapon ja palmitiinihapon seosta, jonka sulamispiste on 72 celsiusastetta, nykyään steariini valmistetaan palmuöljystä. Steariini on väriltään valkoista raetta.


MEHILÄISVAHA  on mehiläisten valmistamaa keltaista vahaa joka palaa kauniilla liekillä. Mehiläisvahan sulamislämpötila on 65 oC. Mehiläisvahaa on myös saatavana valkaistuna. Se on kalliimpi raaka-aine kuin parafiini ja steariini.

 

KYNTTILÄMASSA 1

 

100 % parafiiniä


  Yleisimmin käytetty massa teollisessa tuotannossa. Kynttilöistä tulee läpikuultavia. Kynttilässä voidaan käyttää ohutta sydänlankaa, kynttilät palavat pitkään.
   

 

 

KYNTTILÄMASSA 2

 

70 % parafiiniä
30 % steariiniä


  Tämä massa on suosittu valukynttilöissä. Steariiniä lisäämällä saadaan kynttilä valkoisemmaksi ja kovemmaksi. Vaatii paksumman sydänlangan kuin puhdas parafiini.

 

 

KYNTTILÄMASSA 3

 

20 % parafiiniä
80 % steariiniä


  Tämä seos on tarkoitettu kastokynttilöiden tekoon. Kynttilöistä tulee valkoisia ja hyvin kovia. Parafiini on pehmittämässä massaa, muuten kynttilän pinta saattaa halkeilla. Yhtä hyvän kynttilän saa myös käyttämällä parafiiniä enemmän kuin steariiniä. Kastokynttilöiden teossa raaka-aineiden suhteet eivät ole niin tarkkoja.

 

 

 

KYNTTILÄMASSA 4

 

33 % parafiiniä
33 % steariiniä
34 % mehiläisvahaa


  Tällä ohjeella voidaan tehdä valu sekä kastokynttilöitä. Mehiläisvaha antaa massalle kauniin keltaisen värin ja mielyttävän tuoksun.

 

 

KYNTTILÄMASSA 5

 

100 % mehiläisvaha


  Käytetään silikonimuottien kanssa. Ekologinen vaihtoehto. Saadaan hyvä tuoksu ja palaa kauniilla liekillä.