Hunajasaippua ripauksella siitepölyä

Meidän mielestämme olennainen lisä saippuamassoihimme on kotimainen hunaja. Se saattaa tietysti johtua siitä, että olemme itse mehiläishoitajia. Mutta hunajaa voi lisätä niin moneen asiaan; ruokaan, juomaan ja hyvinvointiin myös ulkoisesti. Hunajan lisääminen saippuamassaan tekee saippuasta entistä kosteuttavamman ja ihoa hellivämmän. Reseptejä lienee yhtä monta kuin hunajasaippuan tekijääkin, mutta kannattaa muistaa kohtuus. Hunajaa voi lisätä saippuamassaan maksimissaan 10 % massan painosta, jotta saippua pysyy käytettäessä kiinteänä. Hunaja lisätään jo sulatettuun massaan, eikä sitä enää kuumenneta, jotta saippuamassa ei tummuisi, eivätkä hunajan hyvät ainesosat häviäisi.

Tässä saippuaohje, jossa hunajan lisäksi on käytetty toista mehiläistuotetta, siitepölyä. Siitepölyä käytetään yleensä lisäravinteena teelusikallinen, pari päivässä antamaan virkeyttä ja voimaa, mutta saippuassakin sitä voi käyttää. Antaahan se siinäkin iholle hoitoa ja silmäniloa muutenkin.

Tarvitset siis

  •  Haluamaasi saippuamassaa valikoimistamme
  •  Kotimaista hunajaa, mielellään notkeaa
  •  Kotimaista siitepölyä
  •  Sitruuna -eteeristä öljyä
  •  Mica-väriä Auringonkeltainen

Pilko saippuamassa leipäveitsellä pienempiin paloihin. Varaa tarvitsemasi aineet kädenulottuville. Ota mikronkestävä astia ja sulata mikrossa haluamasi määrä massaa. Lisää väri ja sekoita se massaan hyvin. Lisää seuraavaksi hunaja ja eteerinen öljy. Kaada massa muottiin, ripottele pinnalle siitepölyä ja painele sitä varovasti, jotta rakeet kiinnittyvät saippuan pintaan. Anna saippuan jähmettyä loppuun kunnolla ja irroita se sitten muotista. Paketoi kauniisti tai ota heti käyttöön.

Saippuamassa

Tarvittavat raaka-aineet ja muotti.

Saippuamassa pilkottuna odottamassa sulatusta.

Saippuamassa sulamassa. Tarkista, ettei massa pääse kuumenemaan liikaa. Sekoita välillä massaa.

Lisää hunaja, eteerinen öljy ja saippuaväri. Sekoita aineet hyvin keskenään ja varmista, että kaikki hunaja on sekoittunut massaan.

 

Jos käytät Kaura-Shea- saippuamassaa ja haluat kauran kerrostuvan pohjaan, kaada massa kuumempana muottiin. Sekoittamalla massaa niin kauan, että massa alkaa sakenemaan, saadaan kaurat sekoittumaan tasaisemmin massaan.

Viimeistele siitepölyllä. Ripottele pinnalle siitepölyä ja painele sitä varovasti, jotta rakeet kiinnittyvät saippuan pintaan. Anna saippuan jähmettyä loppuun kunnolla ja irroita se sitten muotista. Paketoi kauniisti tai ota heti käyttöön.

Saippuat valmiina käyttöön

 

7,50 
15,00 168,00 
3,50