Mehiläisvahakynttilöiden valmistusohje

Mehiläisvahakynttilä 3 kpl, keltainen-0

Ekologisin sekä maailman helpoin ja turvallisin tapa valmistaa kynttilöitä, on rullata ne kotimaisista mehiläisvahalevyistä.

Mehiläisvahalevystä, joka on kooltaan 22 x 38 cm, voit valmistaa monenlaisia kynttilöitä. Anna vain mielikuvituksesi lentää tai käytä ainakin aluksi näitä yksinkertaisia ohjeitamme. Mehiläisvahakynttilöiden rullaus onnistuu kaikilta vauvasta vaariin.

Ohessa näytämme Sinulle kaksi mehiläisvahakynttilän perusmallia. Muista aina valita oikean kokoinen sydänlanka. Näissä kynttilöissä sopiva koko on 3X9SU tai 3x10SU. Mitä suurempi halkaisija kynttilässä on, sitä paksumpi sydänlangan pitää olla.

Vahalevyistä valmistettavien kynttilöiden tekemiseen tarvitset apuvälineiksi viivoittimen, terävän veitsen ja leikkausalustan.

Vahalevyjen on oltava vähintään huoneenlämpöisiä,jotta ne taipuvat helpommin. Voit lämmittää vahalevyjä tarvittaessa varoen esim. hiustenkuivaajalla.

Valitse haluamasi malli ja leikkaa levy kuvan osoittamaa linjaa pitkin. Katkaise sydänlangasta sopivan pituinen pätkä ja aseta sydänlanka kuvan mukaisesti levyn reunaan. Paina sydänlanka levyyn kiinni ja aloita vahalevyn rullaus sydänlangan ympärille. Kynttilöiden rullaus on hyvä tehdä työtason tai tiskipöydän päällä lämpimässä huoneessa. Kynttilän alapuolen voit muotoilla sormin kynttilänjalkaan sopivaksi. Sydänlangan pään voit kastaa sulatettuun vahaan. Voit käyttää sitä varten leikkaamisesta tulleet hukkapalat tai vanhat kynttilänpätkät. Sulata vaha vesihauteessa.  Kynttilä, jonka  sydänlanka on vahattu, syttyy helpommin.

Tämän kokoisten mehiläisvahakynttilöiden paloaika on noin kuusi tuntia. Käytä kynttilän alla aina palamatonta alustaa ja varaudu kynttilän mahdolliseen valumiseen. Palavaa kynttilää ei koskaan saa jättää vartioimatta eikä lasten ulottuville. Muista myös, että kynttilä ei saa olla liian lähellä helposti syttyviä materiaaleja.

Säilytä vahalevyt valolta suojattuna, paperiin käärittynä ja huoneenlämmössä. Ajan myötä mehiläisvahan pintaan tulee valkoista ”vahahärmää”, jonka saat helposti pois esim. varovasti hiustenkuivaajalla lämmittämällä.

Lahtisen Vahavalimon mehiläisvahakynttilälevyt kantavat ylpeydellä Avainlippu-merkkiä, joka on todistus suomalaisesta työstä!

Mehiläisvahakynttilälevyt

Mehiläisvahakynttilälevyt

Mehiläisvahakynttilälevy, keltainen

3,00 27,00 
3,00 27,00 

Mehiläisvahakynttilälevyt

Mehiläisvahakynttilälevy, punainen

3,00 27,00 
3,00 15,00