Kynttilägeelin käyttöohje

geelikynttilä
  • Kynttilägeeli on geelimäistä parafiiniöljyä. Sen sulamispiste on 70 °C.
  • Hiilivetypohjainen kynttilägeeli on myrkytöntä, hyytelömäistä ja väritöntä geeliä, josta valmistetaan astiakynttilöitä. Geeli sulatetaan vesihauteessa. Se, kuten muutkin kynttilämassat, syttyy helposti liikaa kuumetessaan. Pidä kattilankansi lähettyvillä, sillä voit tarvittaessa tukahduttaa palon.
  • Varo, ettei massan sekaan joudu vettä, se tekee geelin sameaksi.
  • Mikäli värjäät geeliä, lisää väri vasta juuri ennen kuin kaadat geelin lasiin tms. Käytä värijauhetta tai –nestettä vain hyvin vähän, niin että geeli pysyy kauniin läpikuultavana.
  • Sekoita sulanutta geeliä varoen, mikäli et halua geeliin ilmakuplia. Kuplat voivat kyllä olla kynttilässä hyvinkin kauniita. Kaada sulanut geeli laseihin ja aseta sydänlanka paikoilleen. Käytä valmiiksi vahoitettuja sydänlankoja. Tue sydänlanka sydäntuella siihen saakka, kunnes geeli jähmettyy.
  • Halutessasi käytä geelikynttilöissä vain palamattomasta materiaalista olevia koristeita, kiviä, simpukoita tms.
  • Geelikynttilä palaa kauan, mutta huomioi, että geelikynttilää ei saa yhdellä kertaa polttaa kuin 1,5 – 2 tuntia, ettei lasi kuumene liikaa. Älä käytä laseja, joiden suu kapenee tai jotka on valmistettu ohuesta lasista esim. pilttipurkkeja.
  • Polta geelikynttilää palamattomalla alustalla. Muista, että geeli on polttavan kuumaa, samoin kuin koko lasi. Älä milloinkaan jätä geelikynttilää palamaan vartioimatta.
  • Säilytä geelikynttilät pystyasennossa huoneenlämmössä. Poltettuasi kynttilän lasin voi pestä ja käyttää uudelleen.
2,00 12,00